Ekonomi

8 milyon kiracıya müdafaa yasası! Hazırlıklar resmen tamamlandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira zam düzenlemesine ilişkin Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, gazetecilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki kira artışına ilişkin açıklamasını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine bu konuda talimatı olduğunu hatırlattı.

KİRA ARTIŞINA KARŞI HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI!

Adalet Bakanlığı olarak alınacak tedbirler için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

“Kanun teklif çalışmalarımız tamamlandı. Seçim bitti, meclis faaliyete geçtikten sonra inşallah bu kanun teklifini AK Parti kümesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki meclise ileteceğiz, ümidiyle. yasalaşsın.Ardından yasama süreci başlayacak.Şu anda hazırlıklarımız tamam.Biliyorsunuz arabuluculukla ilgili yönetmelik daha önce çıktı ve şu anda yürürlükte.Kiralık uyuşmazlıklarının mahkemeye gitmeden arabuluculukla çözülmesi hem kültürümüze, medeniyetimize hem de komşuluk anlayışımıza daha uygun, kira uyuşmazlıklarında da mahkeme nezdinde arabuluculuğu kural haline getiren bir yasal değişiklik… Bu değişiklik şu anda yürürlükte ve elbette meyvelerini de verecektir.

YASALAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLAYACAK

Önümüzdeki dönemde, mal sahiplerinin hak ve hukuklarını gözetirken, vatandaşlarımızı fahiş kira artışlarına karşı koruyarak her iki tarafı da koruyacak istikrarlı ve kabul edilebilir bir adımı daha da artıracağız. Çünkü bazı düzenlemelere yaptırım uygulanmaz ise etkinliği azalır. Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayacak ve süresi Temmuz ayında dolacak olan düzenlemede herhangi bir yaptırım bulunmuyor. Dolayısıyla yeni dönemde bu konuda özel bir yaptırım yönetmeliği de getireceğimizi burada belirtmek isterim. Dediğimiz gibi hazırlıklarımız tamamlandı. Meclis faaliyete geçtikten sonra bunların yasalaşma sürecinin başlayacağını umuyorum.”

Bakan Bozdağ, ” Kanun çıktıktan sonra kamuoyunda bir rahatlama olacak mı?Şeklin sorulması üzerine ise bunun kanun çıktıktan sonra her zaman bir arada görülebileceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu