Ekonomi

Berry Global 2. çeyrek kazanç tahminlerini aştı, gelir yetersiz kaldı

EVANSVILLE, Ind. – Berry Global Group, Inc. (NYSE: BERY), Wall Street’in beklentilerini hafifçe aşan ikinci çeyrek kazançlarını, analist tahmini olan 1,92 doların 0,03 dolar üzerinde, 1,95 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile bildirdi.

Ancak, şirketin bu çeyrekteki geliri 3,1 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 3,17 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı.

Şirketin ikinci çeyrek performansı zorlu makroekonomik ortama rağmen dayanıklılığını ortaya koydu. Berry’nin CEO’su Kevin Kwilinski, sağlam finansal sonuçları şirketin durgun talep ve birincil hammaddeleri etkileyen kalıcı enflasyon karşısında etkili bir şekilde yürütülmesine bağladı. Kwilinski, şirketin maliyet tasarruf hedefinin %18 ya da 25 milyon dolar daha arttığını ve önümüzdeki yıl 2 milyar doların üzerinde nakit sağlayabilecek iki stratejik elden çıkarma işleminin tamamlandığını vurguladı.

Berry’nin net satışları geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %6 düşüş gösterirken, faaliyet geliri bir önceki yılki 301 milyon dolardan 208 milyon dolara geriledi. Faaliyet gelirindeki düşüş temel olarak Uluslararası Tüketici Ambalajı segmentindeki şerefiye iptallerinden ve reçine maliyetlerinin geçiş zamanlamasıyla ilgili hacim ve fiyat-maliyet farkından kaynaklanan olumsuz etkiden kaynaklandı.

Berry Global, 2024 mali yılı için düzeltilmiş EPS’nin 7,35 ila 7,85 $ aralığında ve serbest nakit akışının 800 milyon $ ila 900 milyon $ arasında olmasını beklediğini yineledi. Şirketin 2024’ün üçüncü çeyreğine ilişkin beklentisi, düzeltilmiş EPS’nin 7,35 ila 7,85 dolar arasında olacağı ve orta nokta olan 7,60 doların analist konsensüsü olan 7,51 doların biraz üzerinde olacağı yönünde.

Berry Global’in hissedar değerine olan bağlılığı, hissedar değerini artırmaya odaklanmaya devam etme ve 2024 yılında borç geri ödemesine öncelik verme planlarında açıkça görülmektedir. Şirket ayrıca hisse geri alımları ve temettü ödemeleri yoluyla hissedarlara sermaye geri dönüşü yapmaya da kararlı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Berry Global’in finansal sağlığı sağlam görünmektedir ve şirket 2024 mali yılı sonuna kadar 2,5x ila 3,5x kaldıraç hedefi dahilinde olmayı beklemektedir. Şirketin sermaye tahsisine yönelik disiplinli yaklaşımı, stratejik elden çıkarmalarıyla birleştiğinde, gelecekteki büyüme ve operasyonel mükemmellik için iyi bir pozisyon oluşturmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kartepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu