Haber

Andrea Pirlo’dan transfer açıklaması

VavaCars Fatih Karagümrük’ün İtalyan teknik direktörü Andrea Pirlo transferle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırmızı-siyahlıların Dünya Kupası nedeniyle Antalya’da düzenlediği kampta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç teknik direktör, kadrodan ayrılan oyuncular ve eksiklikler hakkında konuştu.

Giden oyuncuların kendilerinin ve menajerlerinin tercihi olduğunu ifade eden Pirlo, “Giden oyuncular hem benim hem de yönetimimizin tercihidir. Sezonun bu dönemine kadar ayrılan oyuncularımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ancak bu bir sezondu. Tercihimizi bundan sonra kullandık”Ocak ayında transfer döneminde tamamlayacağız. Bu bölgeye başka alternatifleri de kadro içerisinde bulabiliriz.” sözlerini kullandı.

İtalyan teknik direktör, takımda Türk kotasının olmayışı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Takımımızda 3 iyi Türk bulacağız. Onlar da bu şansı oynamak için kullanacaklar. Rekabetçi bir takımız, defans ve sol bek desteğinde eksik olduğumuz alanları daha rekabetçi hale getirmeye çalışıyoruz. Yeterli bir kadromuz var. Hücumda. Üstüne üstlük Ljajic ve Feghouli gibi 2 hamlemiz var. O da geldi.”

Kampta çok iyi çalıştıklarını anlatan 43 yaşındaki teknik adam, şöyle devam etti:

“Bu süreçte 2 hazırlık maçı oynadık. İkisi de gelişimimize değerli katkılar sağladı. Özellikle şu anda gruptaki atmosfer çok yeterli. Bu atmosferi devam ettirip ligde daha iyi olmaya çalışacağız. Adaptasyon döneminde ligde bazı şeyleri daha iyi anladık.Ligde genel bir savunma beklentisi ve hızlı bir hücum taktiği var.Bunu çok gol yiyerek bir formda anladık ve şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. .Kendimizi buna daha çok adapte ettiğimizi söyleyebilirim.Ligde bulunduğumuz yerden doğal olarak mutlu değiliz.Daha iyisini yapabilirdik ama olmadı.Yani hatalar yaptık,düzelttik ve başardığımıza inanıyoruz. daha uygun fiyatlı olacak.”

Türkiye’de çalışmaktan memnun olduğunu ifade eden Pirlo, Dünya Kupası ve Cristiano Ronaldo ile ilgili sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Geçtiğimiz yıllarda Katar’a gittim, gelişmekte olan bir ülke ve organizasyon iyi gidiyor. Dünya Kupası sürprizlerle dolu. Tebrikler Fas’ı, en büyük sürprizi onlar yaptı. Diğer yarı finalistler de beklenen takımlar.” Ronaldo ile konuşmadım ama üzgünüm tabii ki çünkü onun en büyük hedefi Dünya Kupasıydı. Ama futbolda mağlubiyet ve kazanç vardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu